Täkäläisistä vaalikampanjoista on politiikka kaukana. Tässä esimerkki siitä miten kansalaisia yllytetään rommin voimin bussikyytiin lippuja heiluttelemaan ja huutamaan.

1448394.jpg

Nämä kuvat ovat valtatie Las Americasin varrelta. Busseja oli liikkeellä useita kymmeniä, ja me satuimme pikkuautolla "mukavasti" sinne letkan puoliväliin. Meno oli välillä hieman pelottavaa, mutta selvisimme kuitenkin naarmuitta kotiin asti. Saa vain toivoa että niin myös bussilaiset, joista osa roikkui lähinnä bussin ulkopuolella kovasta vauhdista huolimatta.

 1448395.jpg

Täkäläinen politiikka on aina ollut yksi niistä asioista, joihin olen oman järkeni säilyttämiseksi päättänyt olla ottamatta kantaa. Vaalikamppanjat ja esim. niihin liittyvät tv-mainokset ovat jotain niin uskomatonta touhua, että en välillä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Jenkkiläistenkin presidentinvaaleja on täkäläisiin verrattuna miellyttävä seurata!

1448399.jpg

Huvituimme muuten suunnattomasti, kun päästyämme pois valtatieltä ja eroon näistä PRD:n (Partido Revolucionista Dominicano) Miguel Vargasin kannattajista, tuli meitä vastaan vallassa olevan puolueen (Partido de la Liberación Dominicana) ja tämän hetkisen presidentin Leonel Fernándezin kampanjalaisia kiiltävillä Range Rovereilla ja muilla luksus-autoillaan. Kyllä siis huomaa ketkä ovat "in" ja ketkä ovat "out".