Tässä "aamulehtenäni" lueskelin muiden ulkosuomalaisten blogeja, ja huomasin suosituimpana aiheena olevan Alexander Stubb. Nolona sitten suuntasin suomalaisille uutissivuille, sillä en edes ollut tietoinen mistään Kanervan tekstiviestikohuista tai uudesta ministeristä.
Otin sitten asiasta selvää ja tulin lopputulokseen että olipas taas "mielenkiintoista". Valitettavasti olen kadottanut kaiken inspiraation Suomen asioiden seuraamiseen (varsinkin ministereiden yksityisten tekstiviestittelyjen). En edes muista milloin olisin viimeksi lueskellut Suomen uutisia, siis tätä tämän päiväistä edeltäen. Olen jäänyt vellomaan kahden maan väliin. Minua ei erityisemmin kiinnosta mitä täkäläisessä politiikassa tapahtuu, enkä myöskään jaksa roikkua kiinni Suomen tapahtumissa.

Tätä sitten pohtiessani, päädyin miettimään muita asioita, joita ennen tein tai en tehnyt. Jotenkin se tuntui kovin vaikealta. Mieleeni tuli vain joitain arkipäiväisiä seikkoja, joissa täkäläiset tavat ovat minua muuttaneet. Tässä lista kymmenestä ensimmäisenä mieleeni tulleesta asiasta, joita Suomessa en tehnyt, mutta jotka täällä tuntuvat ihan normaalilta:

  1. Käyn suihkussa kaksi kertaa päivässä
  2. Heitän tölkit ja lasipurkit roskiin (kierrätysmahdollisuutta ei siis ole olemassa)
  3. Kävelen sisällä kengät jalassa
  4. Pesen lattiat monta kertaa viikossa, kloorilla ja Mistolin-pesuaineella
  5. Juon Coca Colaa joka päivä (ainakin melkein, ei siltä missään välty)
  6. Maksan tippejä
  7. Seison vieressä kun ostokseni pakataan kasseihin ja kuskataan auton takakonttiin (ja maksan tästäkin siis tippiä)
  8. Teitittelen kaikkia paitsi ystäviäni
  9. Pussaan tuttujani poskelle tervehdittäessä
  10. Juttelen tuntemattomille kaduilla, kaupoissa, busseissa...
Yksi siskoistani oli käymässä täällä ensimmäistä kertaa viime jouluna. Tämän vierailun jälkeen olen saanut kuulla, että minusta on tullut dominikaaninen. Silti pidän monia täkäläisiä tapoja outoina, ja pidän kiinni suomalaisuudestani. Kaikki täkäläiset ystäväni ovat hyvin perillä siitä, miten Suomessa mikin asia tehdään, mitä syödään ja miten käyttäydytään.