Vaikkei imurin käytöstä täkäläisissä kodeissa seuraisikaan mitään muuta kuin imurin tukkeutuminen ja pussin täyttyminen muutaman imurointikerran jälkeen, olen päättänyt, että ilman sellaista en halua enää elää!

1477871.jpgViisi vuotta takana rätti- ja harja-meininkiä ja nyt saa riittää! Ei niitä murusia ja pölyä ja muuta paskaa vaan joka nurkasta, kuten sohvanraoista voi saada harjaamalla kunnolla pois. Kukaan tuntemani täkäläinen ei omista imuria (muutamalla perheellä on kuulema joskus sellainen ollut auton imuroimista varten- nykyään nekin imuroidaan vain autopesulassa), ja tavarataloissa ei pahemmin imureja edes myydä, ja jos myydään niin pirun kalliilla.

Olenkin nyt sitten katsellut eBay:n imuritarjontaa, ja heti kun sopiva osuu kohdalle, niin lennätän itselleni Jenkkilästä asti tuollaisen sähkönkuluttajan. Ekologisoin mieluummin kävelemällä enemmän ja käymällä kylmässä suihkussa (vedenlämmitin on meidän talouden suurkuluttaja). Suomalaisesta hygienian ihmemaasta tulleelle täkäläisen talon siistinä pitäminen on jo muutenkin tarpeeksi puuduttavaa! Niitä astianpesukoneitakaan kun ei ole edes rikkaimmissa kodeissa. Astianpesukoneina toimii taloudenhoitajat, joita minulla ei tietenkään ole, eikä tule.

Voisin jopa työllistääkin yhden muchachan (täällä kotiapulaisia sanotaan "tytöiksi"), ja lahjoisin vaatteilla ja muulla tarpeellisella palkan lisäksi, mutta sitä en sietäisi, että lahjuksieni lisäksi kämpästä katoaisi korut, kaukosäätimet ja kännykät. Rehellistä apulaista on sen verran vaikea löytää, että mieluummin olen ottamatta riskiä, ja luuttuan lattioitani itse lähes päivittäin. Onpahan yksi rasti lisää listassani asoista, joiden vuoksi Suomeen palaaminen olisi oikea ratkaisu.