1654832.jpgOlen jo aiemmin ehtinyt kirjoittaa jokapäiväisestä lattioiden pesusta, imurin puutteesta ja pyykkäämisestä, mutta vielä olisi lisää purnattavaa... ikuisuuksiin asti. Tai ainakin siihen saakka, kunnes vihdoin päätän palata ah-niin-ihanan-hygieniseen kotimaahani Suomeen!

Useimmat ulkomailla asuvat tietävät, miten inhottavalta tuntuu tiskata pesusienellä tiskiharjan sijaan. Ainakin aluksi. Kaikkeen sitä kuitenkin tottuu, ja oppii löytämään hyviäkin puolia niistä bakteeripesistä. Niillä kun saa niin paljon paremman "otteen" astioista. Lähemmän kontaktin. Heh heh… ja, jos nyt edes jotkut bakteerit kuolisi kuumassa, minä käytän pesusienen ja rätinkin mikrossa, tai kiehuvassa vedessä. Hanastakaan kun ei keittiössä sellaista luksusta, kuin kuumaa vettä, saa.

Eikä sitä kuumaa vettä sinne pyykkikoneeseenkaan saa, ellei ensin lämmitä suihkuvettä, ja sitten kanna ämpärissä vettä pesukoneeseen. Minun tapauksessani vielä rappusia ylös katolle asti. Siellä kun se "komea" pesunurkkaukseni sijaitsee. Urh! Mutta, kaikkea ei voi saada. Vaikkei Suomessa ole ihania palmurantoja, niin on sentään kuumaa vettä, tiskiharjoja ja kaikki mahdolliset kodinkoneet vähävaraisimmillakin ihmisillä. Täällä kun pyykkäilisin 60 asteessa, tai omistaisin tiskikoneen, nousisi sähkölaskut pilvilukemiin (tosin niitähän ne hipoo jo nytkin).

1654842.jpg

1655041.jpgTässä vielä kuva siitä vedenlämmittimestä, joka on jopa suht. iso täkäläisessä mittakaavassa, sekä ajastimesta, joka sekin on aika luksusta täkäläisittäin. Yleensä lämmitin laitetaan napista joko päälle tai pois, mutta mullapas onkin oikeen ajastin! Joskus olen ylpeillen kertonut tutuilleni kuinka valtava lämminvesivaraaja ja hieno pannuhuone meillä siellä kotosuomessa on... Eipä tarttenut pelätä että lämmin vesi loppuisi kesken.

1655049.jpg